Betennelse i tannkjøttet, gingivitt, behandles ved profesjonell rengjøring, samt instuksjon av optimalt renhold. Ubehandlet gingivitt kan føre til tannløsning, periodontitt (ofte kalt pyrea). En slik tilstand krever nøye behandling over tid.

Bleking, utskifting av skjemmende fyllinger, porselensfasetter eller krone. Blekingen foregår ved at det tas et avtrykk og lages en persoling skinne som passer dine tenner perfekt. Man kan også bleke kun èn tann hvis den er misfarget og skjemmende.

Ved hull eller utskifting av gamle fyllinger, brukes som oftest komposittfyllinger. Dette er et tannfarget materiale som er lite synlig i tanna. Ved større tap av tannsubstans eller ved kraftig tannslitasje, kan man velge en porselensfylling, som laes av en tanntekniker. Denne er eksrta slitesterk.

Hvis hullet er så stort at det blir betennelse i nerven, ved irritasjon i nerven fra en dyp fylling eller ved betennelse rundt tannroten, må tannen rotfylles. Pasienten trenger ikke nødvendigvis å ha vondt, men betennelsen sees som oftes på røntgenbilde av roten. Noen ganger vil pasienten få tannverk pga betennelsen. Tannen behandles ved at man fjerner nervevevet under antibakterielle forholf. Rotkanalen fylles igjen med en tett sement.

Hvis èn eller flere tenner mangler, kan disse erstattes ved en bro, implantater eller en protese. Ut i fra gjenværende tenner vurderes hva som passer best for deg. Behandlingen foregår i samarbeide med en tanntekniker.

Er store deler av tannen tapt, må det lages en krone. Tanlegen preparerer den gjenværende tannsubstansen for godt feste, så tas det et avtrykk som sendes til en tanntekniker. Han lager kronen, som så limes på.